Gemensamhetsanläggningens VA-ledningar går fram till respektive fasithgets ventil. Därefter är var och en ansvarig för sin egen fastighet.
Det är viktigt att alla fastighetsägare markerar var ventilen för vattenavstängningen finns placerad med en käpp eller dylikt. Varje fastighet bör också ha ett avstängningsverktyg lätt tillgängligt på utsidan av stugan så att någon kan stänga av vattnet om det behövs.
Vid problem med vattnet, kontakta i första hand någon ur vattengruppen:
Mats Åhman, tfn. 070-377 72 66
Martin Berg, tfn. 070-567 25 10
Vid akuta problem, kontakta Vatten & Energi i Åre AB
Torbjörn Eriksson, tfn. 070-310 24 28
Avloppsanläggning består av tre dammar i närheten av stugbyn. Där tar vi
löpande vattenprover som skickas in till kommunens miljökontor för analys
av kvaliteten. Skulle det visa sig att vi spolar ut felaktigt material i dammarna
kan vi i värsta fall få krav på oss att anslutas till det kommunala VA nätet vilket
skulle medföra enorma kostnader.
Detta får INTE spolas ner i toaletten då det bidrar till sämre värden på våra vattenprover:
Runt vårt område sköter vägverket snöröjning och sandning men föreningen har ett avtal med Birger Löfstedt, 0704-687270 som snöröjer och sandar vid behov. Tänk på att inte parkera så att snöröjning och sandning hindras.
Det är trevligt om man har en utelampa tänd vintertid. Dels lyser det upp lite i byn när man är ute och går och sedan underlättar det för dom som är där och hålla lite koll med tanke på inbrott
Hjärtstartare sitter på väggen på det grå huset mitt emot brevlådorna
Den egna tomten sköter man själv vad gäller gräsklippning med mera. Tänk på att klippa ända fram till vägkanten för siktens skull och att det finns restriktioner om hur nära vägen man får plantera buskar och träd.
Skötseln av de allmänna områdena sköter vi i föreningen om tillsammans. Gräsklippare finns men får ej användas för privat bruk.
På vår valborgsmässobrasa har det förut varit tillåtet att slänga brännbart material. Under de senaste åren har vi inte tänt någon brasa vid valborg och det har dessutom slängts mycket annat än brännbart material.
Från och med maj 2020 är det inte tillåtet att slänga något material över huvud taget där utan var och en får köra sitt skräp till en återvinningscentral.
Öppettider och adresser finns på Åre kommuns webbplats
Copyright © Häggsjönäs Samfällighetsförening